FAQ

Een tikje van de sluier gelicht.  Veel gestelde vragen.

Veel gestelde vragen

Hoe spreek je DZJING uit?
Dzjing spreek je uit als in het Engelse “ginger”.   En dat is niet toevallig. 
De uitspraak eindigt met “ng” zoals in “bling bling”.  

Wat betekent DZJING?
Dzjing is het geluid van betovering.  Wij willen je met onze gemberdrankjes verrassen en betoveren.

Star Wars fan?  Denk aan de light saber van Darth Vader alsof die door de smaakpapillen klieft. 

Wat maakt dzjing.Classic anders dan andere gemberdrankjes?
De smaak!  Onze missie is de lekkerste gemberproducten te maken op basis van pure en natuurlijke ingredienten.  dzjing.Classic is zo op smaak gebracht dat je het met zeer veel andere ingrediënten kan combineren.

Is Gember echt zo gezond?
Gember wordt al door de eeuwen heen gebruikt als smaakmaker in de keuken maar ook als natuurlijk medicijn.   Deze magische wortel slaat 2 vliegen in 1 klap!

Hier een lijstje van de redenen waarom gember wereldwijd zo populair is:

  • Anti-oxidant
  • Ontstekingsremmende eigenschappen
  • Helpt tegen misselijkheid en reisziekte
  • Antibacterieel
  • Helpt tegen gewrichts- en spierpijn

En misschien niet wetenschappelijk bewezen, maar gember zou ook libido-verhogend zijn! 

Wij houden vooral van gember omdat het zo lekker is.   En het is fantastisch te weten dat het ook gewoon supergezond is.

Zit er veel suiker in dzjing.Classic?
DZJING classic is een concentraat.  Je drinkt het doorgaans niet puur.  Je lengt het aan met met spuitwater of andere sappen.   Na het aanlengen heeft je drankje een suikergehalte rond 6%.   Biologische rietsuiker. Aanzienlijk lager dan gangbare frisdranken. En zoveel lekkerder.

Wat zijn de ingrediënten van dzjing.Classic?
DZJING Classic wordt gemaakt met verse limoensap, rietsuiker, vers geperst gembersap, water en een mix van specerijen en natuurlijke aroma’s.   Alle ingredienten zijn natuurlijk en biologisch.   De kruiden zijn een goed bewaard geheim van Jeffrey, DZJING smaakmaker.  Het zijn vooral herinneringen uit zijn culinair geheugen.

Zitten er bewaarmiddelen in dzjing.Classic?
DZJING is puur natuur en zonder enige kunstmatige bewaarmiddelen of smaakstoffen.

Wat zijn de wolkjes in mijn fles?
dzjing.Classic wordt gemaakt met vers geperst gembersap.    Het zetmeel in gember zakt langzaam naar de bodem en geeft wolkjes als je er een beetje mee schudt.

Voor je je drankje maakt, even horizontaal schudden met je fles.  Zo verdeelt het zetmeel zich en geeft het een mooie troebelheid aan je drankje.   

Hoe lang is dzjing.Classic houdbaar?

Dzjing is ongeopend langer houdbaar dan 1 jaar. Eenmaal geopend koel bewaren en binnen 60 dagen consumeren.   Maar zo lang ga je er toch niet over doen?  Check onze receptjes voor het veelzijdige gebruik van dzjing.Classic.

Zitten er stukjes kruid in de fles?
Voor de aroma’s van dzjing.CLASSIC gebruiken we een infuus van hele specerijen die we laten weken.  Tijdens het artisanale brouwproces wordt het infuus zorgvuldig gefilterd.    Het is mogelijk dat er hier en daar een stukje kruid ontsnapt.  Dat geeft een zwart puntje in de fles.  Maak je geen zorgen.    Het is puur natuur.