Thai Laab met pulled chicken

Thaise traditional met een DZJING gember-kick. Deze Zjalto-versie is er een om verliefd te worden op de Thaise keuken, en nee, het is geen curry.

Thai Laab met pulled chicken

  • 4 stengels citroengras
  • 2 tot 3 bird’s eye chilipepers
  • 2 tot 3 eetlepels vissaus
  • 2 teentjes knoflook
  • Een handvol verse koriander
  • 2 eetlepels droog geroosterde en gemalen rijst
  • Muntblaadjes
  • 2 rode uien
  • 1 eetlepel suiker
  • 3-5 eetlepels DZJING.Classic (INTENSE)
  • Thaise basilicumblaadjes
  • 2 lente-uitjes
  • Limoen
  • 500 gram pulled kip of geroosterde kip
    1. Snijd de 4 stengels citroengras, 2 tot 3 bird’s eye chilipepers, 2 teentjes knoflook, een handvol verse koriander en 2 rode uien fijn.
    2. Meng de gesneden ingrediënten met 500 gram getrokken kip (of geroosterde kip) en 2 eetlepels droog geroosterde en gemalen rijst.
    3. Breng het mengsel op smaak met 3-5 eetlepels DZJING.Classic, 2 tot 3 eetlepels vissaus en 1 eetlepel suiker. Pas de smaak aan naar wens.
    4. Werk het gerecht af door het te garneren met muntblaadjes, 2 lente-uitjes, Thaise basilicumblaadjes en partjes limoen.

    Serveer deze heerlijke traditional lauw of koud als hoofdgerecht met rijst of op knapperig brood als apéro. Geniet ervan!