Pijlinktvis met DZJING & Chili

licht pittig heerlijk gerechtje door Zjalto voor de week van de smaak

Pijlinktvis met DZJING & Chili

  • 500 gram inktvis
  • Een paar eetlepels vissaus
  • 2 tot 3 bird’s eye chilipepers
  • 5 eetlepels DZJING Classic INTENSE
  • 2 sjalotten
  • Wasabi-kruimels (ter garnering)
  • 1 eetlepel neutrale olie
  • 2 teentjes knoflook
  1. Reinig de inktvis grondig, spoel af en laat deze goed uitlekken.
  2. Snijd de sjalotten in ringen en hak de knoflook en chilipepers fijn.
  3. Verhit de neutrale olie in een pan op hoog vuur en fruit de sjalotten, chilipepers en knoflook tot ze zacht en aromatisch zijn.
  4. Voeg de inktvis toe aan de pan en bak deze tot hij gaar is. De inktvis moet stevig en niet te taai zijn, dit duurt meestal slechts enkele minuten.
  5. Blus het gerecht af met DZJING en vissaus.
  6. Serveer het gerecht, eventueel gegarneerd met wat wasabi-crumble.